• Bid i pastaen

  Der skal være "bid" i pastaen - den skal være "al dente". Den må aldrig overkoges. Følg altid anvisningen på pakken, og smag undervejs til den ønskede konsistens er opnået. 

   

   

  Kogevand

  Pasta koges i rigeligt, spilkogende og saltet vand i en gryde uden låg.

  Gem pastavandet

  Gem altid en smule af pastavandet som kan bruges til at spæde op med hvis det virker for tørt når man blander pasta og sauce sammen.

   

 • Servér straks

  Pastaen skal serveres straks efter at den er færdig og skal derfor tilberedes som den sidste del af måltidet.

  Bland pasta og sauce

  Pasta og sauce eller tilbehør blandes altid sammen i det øjeblik pastaen er færdigkogt.

  I Italien serverer man aldrig pasta for sig og tilbehør for sig.

  Frosne urter

  Det er smart at have reserve-urter i fryseren. Man kan hakke løg, gulerødder og bladselleri til soffritto og putte i små poseri fryseren. Man kan også fryse basilikum og persille.

 • Krydderurter i vandet

  Du kan give ekstra smag ved at tilføre krydderurter til pastavandet under kogningen.

  Olivenolie

  Noget af verdens bedste olivenolie kommer fra Italien. Primært fra den sydlige og centrale del af landet. Olivenolie kan kategoriseres efter intensiteten i smagen: let, mild, medium og intens. Alle italienere har en favorit-olie og den stammer tilfældigvis ofte fra deres oprindelses-region. Hvis deres bedsteforældre var fra Umbrien eller Sicilien, så er det klart den ypperste af alle olier.

  Soffritto

  Til nogle tomat-, og ikke mindst kødsovse, indgår flg. urter som grund-elementer (="soffritto"):

  Småthakkede gulerødder, løg og bladselleri.

 • Store pander

  I  de fleste italienske hjem er der gaskomfur og mange store, bulede alluminiumspander. De duer kun til gas, men det er vigtigt at have ordentlige sautérpander eller lign. med plads til en god gang spaghetti, for når pastaen er kogt, skal den helst vendes i sovsen på en pande MED DET SAMME. Alternativt kan man bruge en wok, en gryde eller en skål.

   

  Den rigtige tomatsauce

  "Sugo" består af enten et par løgbåde eller et par hele fed hvidløg der simrer i god olivenolie. Efter 5 minutter tilsættes enten friske solmodne tomater, hakket i små terninger, dåsetomater, der er most groft med en stor gaffel eller purerede dåsetomater, hvis man kan lide en mere cremet ensartet sovs eller sugo. Dertil bruges tit et par blade basilikum.